محصولی با جست و جوی شما یافت نشد!
در باره ناشر
پشت بام
صاحب امتیاز و سردبیر: فرشید پارسیکیا
مدیر مسئول: حمید جانیپور
ناظر عالی: فرهنگ پارسیکیا
شورای سیاست گذاری: یوریک کریممسیحی، زروان روحبخشان، فرانک احمدزاده، کیانوش معتقدی، مهدی فاتحی، توکا ملکی، آناهیتا رضایی و سینا یعقوبی
گروه پژوهش: گلنوش زنجانپور، نرگس مرندی ، محمد شمس
مدیر هنری: استودیو پارسی
طراح لوگو: مهدی فاتحی
طراح گرافیک: محسن حسینخانی
مدیر وبسایت: داود ارسونی
مدیر تولید: میلاد قلیچ | چاپ کوفا
«پشت بام» فصلنامهای فرهنگی هنری با رویکردی تخصصی به هنرهای تجسمی است. این نشریه در دو فرمت کاغذی و دیجیتال فعالیت میکند و تاکنون سه شماره از آن در اختیار مخاطبان قرار گرفته است. «پشت بام» در هر شماره به موضوعی خاص در حوزهی هنرهای تجسمی با بهرهگیری از آثار هنرمندان و صاحبنظران این عرصه میپردازد. آنچه تاکنون در دنیای مطبوعات برای مخاطب خاص هنرهای تجسمی به چشم میخورد فقدان چنین نشریهای بود که بتواند با مهارت و نگاهی ویژه به این حوزه بپردازد. به نقل از سردبیر مجله، «پشت بام» قصد دارد طی یک برنامهی دو ساله تاریخ هنرهای نقاشی، طراحی و مجسمه را در بازهی زمانی مشخص از سال ۱۲۸۹ تا ۱۳۵۷ یعنی تا انقلاب ایران بررسی کند و پس از تکمیل این پژوهش به هنرهای دیگر از جمله عکاسی و گرافیک بپردازد. رویکرد «پشت بام» به موضوعات تحلیلی است. معرفی منابع لاتین و فارسی و کتابهای مرتبط با موضوع هر شماره از دیگر ویژگیهای «پشت بام» است. طرح روی جلد هر شماره با دیگری متفاوت و در صفحه نخستین توضیح کوتاهی دربارهی آن داده شده است. «پشت بام» در صفحههای نخستین به سالشمار پرونده میپردازد و در ادامه مقالهها و گفتوگوهای مرتبط با موضوع ویژهی هر شماره را ارائه میکند.
شمارهی اول «پشت بام» با موضوع «مکتب سقاخانه» در اسفند ماه سال ۹۷ و شمارهی بعد با موضوع انجمن هنری «خروس جنگی» تابستان ۹۸ و آخرین شمارهی خود با پژوهشی دربارهی بینالهای تهران از ۱۳۳۷ تا ۱۳۴۵ در پاییز ۹۸منتشر شد. شمارهی اول نشریه «پشت بام» به «سقاخانه» اختصاص یافته که یکی از مهمترین اتفاقات هنر مدرن ایران به شمار میآید که تا پیش از این چندان مورد بررسی قرار نگرفته است. برخی سقاخانه را مکتب مینامند اما پشت بام اعتقاد دارد سقاخانه نه مکتب و نه جریان بلکه جنبشی است متشکل از تعدادی هنرمند، با بازگشت به عناصر تصویری عامیانه و سنتی که هرکدام به زبان خود کاربردی تصویری متفاوتی از این محتوا به وجود آوردهاند، البته دیدگاههای برخی از نویسندگان نشریه تفاوتهای بنیادینی با یکدیگر دارند. در شمارهی دوم به انجمن هنری «خروس جنگی» پرداخته و ضمن نمایش اصل نشریات خروس جنگی، آن را از منظر هنرمندان و نویسندگان گوناگون در ۲۴۰ صفحه بررسی کرده است.
در شماره آخر نیز به پرونده بینالهای تهران از اول تا پنجم پرداخته و همچنین تلاش شده است تصاویر و متن مقدمه پنج بینال در اختیار مخاطبین قرار بگیرد.
#سردبیر «پشتبام» #فرشیدپارسیکیا است. این نشریه در تلاش است تا با تحلیل موضوعات متنوع و گوناگون و ارائه مطالب مفید، بتواند منبعی تخصصی برای دانشجویان و مخاطبان علاقمند حوزهی هنرهای تجسمی باشد.